Göteborgs-Jonas..

I helgen som varit så började Premier League och iochmed det så tänkte Canal+ va lite schyssta och visa lite grym fotboll. Så för mig som inte sett en engelsk ligamatch på jag vet inte hur många år så var det väldigt välkommet och hela helgen spenderades framför tv'n, i princip.
Lördagen började med att jag gjorde comeback inom fotbollen med en träning vid 12.00 på lördagen. Det gick bra. Punkt.

När man kom hem började det regna och det höll i sig hela dagen, så där hade jag lite tur. Anyway, när jag kom hem var det bara att koppla in box-fan och sätta på Chelsea - Hull. Blev chockad att det stog 1-1 i paus men det var grymt kul att se matchen. Speciellt eftersom spelet var något helt annorlunda, men så kan det bli när man bara sett Allsvensk fotboll de senaste månaderna (känns som jävligt lång tid iallafall), och i synnerhet mitt stackars Djurgår'n som förtjänar ett bättre öde.

Jag har sett de flesta matcherna de spelat och det är egentligen helt sjukt hur mycket som går emot dem, både domslut och motståndarlagets spelares tur att göra drömmål och spräcka deras lags negativa trender just mot oss (typ mot Malmö FF som inte gjort mål på 4 matcher innan de mötte DIF och Wilton som inte score'at alls... De vann med 2-1, Wilton gjorde 1, vad trodde du?). Är också jävligt trött på folk som såklart inte är DIF'are och säkert inte sett en match med oss (förutom då vi förlorade mot deras lag såklart) och hoppas på fullaste allvar att vi skulle åka ur. Om både DIF och Bajen skulle åka ur (eller 1 av de för den delen) så skulle fan Allsvenskan gå under. Men om folk hellre vill ha Ängelholm, Mjällby eller något annat jävla lag istället så kan man ju inte säga annat att ni är tröga i huvudet.

Jaja..

Drogba gjorde iallafall båda målen, det första på frispark på en enormt konstig bollträff (enligt mig) och den andra i 92a minuten på en chipp en-två meter ifrån kortlinjen (med fel fot) över målvakten. Drogba - Hull 2-1. Han var stor nog att efteråt erkänna att det var ett inläggsförsök, men det var jävligt snyggt för det.

Chelsea var för övrigt det laget som spelade bäst av topplagen iallafall. Söndagens match med Man United mot Birmingham var ju katastrofalt dåligt. Visst, Man U har ett lag, med få stjärnor, och det syns faktiskt. Rooney förvaltade sin egen retur i vilket fall och det gav 3 poäng och lite ögongodis för de som kollade på.
Mer ögongodis fanns det defenitivt i första omgången, såsom Rodallega's 0-1 för Wigan mot Villa (sorry Davve, men det var ett snyggt mål), Arsenal's kross av Everton på bortaplan med 6-1, Stephen Ireland's uppsnurrning som gav 2-0 borta mot Blackburn (för Manchester City såklart) och Adebayor's mål efter 3 minuter i samma match.

Ett lag som inte bjöd på ögongodis var Liverpool. Pinsamt dåligt faktiskt. Deras målchanser var lätträknade... om man kan räkna till 0 dvs. Visst skulle de kanske haft straff då 1-0-skytten (vad nu han hette) tröck (eller heter det tryckte) undan Voronin utan chans att ta bollen.

Lördagen var bra i vilket fall då jag drog iväg en gratistrippel (alltså, satsa 100kr på en trippel och få tillbaks det om den spricker) på tre bortasegrar.
Blackburn-Man City 0-2
Bolton-Sunderland 0-1
Wolves-West Ham 0-2

Det gav ca 1700kr. Kul!



Du kanske undrar när jag ska skriva om Göteborg-Jonas då... eller?
Min FAN-TV-favorit (förutom Birro och Claes Andersson) är Jonas Dahlqvist och han hängde ju i Canal+-studion på lördagen. I pausen så redovisades det lite olika startelvor som Man City kunde ställa upp med (det var folk som hade mailat in olika) och gemensamt i alla elvor var bland annat att alla hade satt målvakten Shay Given i mål. Och då sa ju Jonas, som inte ens är ifrån Göteborg, att Given är given. Väldigt roligt, på riktigt alltså.

All heder åt Jonas och hela Canal+-studion. De verkar va så glada och har verkligen passion för fotbollen.

Jonas Dahlqvist - Jens Fjällström - Lasse Granqvist
Riktigt sköna snubbar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0