You Know What's Bullshit? Nr 4..

... Arbetsintervjuer.

Imorgon ska jag på intervju hos Telenor Xpress och det lär va nervöst. Det är det alltid... och det är det som är så jävla jobbigt.

Things I Like no3..

...Filmkväll...

En helt okej kväll som (om jag känner mig rätt, är några timmar ifrån slut) spenderades med att kolla på The Hangover. Helt okej. Nu för tiden har jag så jävla svårt att säga något neggo om komedier, de är typ de enda filmer som jag "har lust" att se. Mycket lättare att sätta på en komedi än drama eller någon annan genre liksom. Det bästa med Hangover (inte att förväxla med åkturen som en gång har funnits på Liseberg... den sög) var iallafall då kinesen sa åt de andra killarna var de skulle mötas. Motherfuckaaaaaaaaa... Jag brukar säga så själv nämligen :-)

Jag vill tacka de som gjorde denna kväll möjlig, och det är:

USA: För deras tradition att fritera allting, vilket har smittat av sig på mig. De friterar fan snickers till och med, det måste jag prova.
Svenska lantbrukare: För lantchipsen med gräddfilssmak... testade de med gräddfil och lök igår, löken förstörde allt. Så ta endast gräddfil, damn it!
mmmmmmmicrosoft: För Windows XP som gjorde att jag kunde se filmen... PSYCH! ... jag vill tacka Marabou of course, om ni inte fattade hint'en. För regular-smaken på chokladen såklart... Alltså smaken som smakar choklad, seriöst, vi vill fan inte ha chips i chokladen!
Eldorado: Såklart, vad trodde du egentligen? Listan med Eldoradoprylar jag diggar kan göras lång, men just ikväll så har Eld-Colan (som jag kallar den) och hjortronsylten en egen plats i mitt hjärta pga it's awesomeness.
Kossan: Slutligen vill jag tacka Mamma Mu (heter hon mamma i förnamn? eller heter hon mu? hmm...) som har klämt ut (haha, vilket jävla uttryck) den fantastiska osten camembert.

Per:
Jag kom på lite mer folk att tacka. Ett stort tack till Per för att jag fick ta lite av Pers ilja. Pers ilja passar till frittad camem och hjortronsylt nämligen... Jag bor i Göteborg, så ett sånt skämt är okej.
Andra bubblare är S-märken och il magnifico gräddkola som är så god.

En liten sammanfattning innebär att jag har ätit friterad camembert med persilja (för er som inte kunde lista ut ordvitsen... pucko :-) och hjortronsylt. Med små sidedishes av choklad, chips och godis. YEAH!

Things I Like.. Fife..

Jag såg filmen I Love You Man igår. I huvudrolleerna har vi Paul Rudd (han som man direkt känner igen men aldrig kommer ihåg vad han heter) och Jason Segel (Marshall i How I Met Your Mother) som är två roliga snubbar.

Plot (varning för ironi-spoiler):
 
Paul har inga vänner. Paul träffar Jason. De blir vänner.

...och sen så händer det lite roliga saker däremellan. Typ som att de jammar ihop och spelar Rush-låtar, bland annat Tom Sawyer (som för övrigt lär ha det grymmaste basriffet... ever!) och de går även på en Rush-konsert.
Side note: Sångaren och basisten (eller är det bassisten?) heter Geddy Lee, och då folk lyssnar på mitt favoritband Coheed & Cambria så brukar de säga att de sjunger lika. Vilket är helt sant. De ser dock ut som raka motsatsen gentemot varandra.

Se filmen! I Love You Man, heter den om du redan glömt bort.


Och vad fan är Fife? Jo det är Jason Segel's karaktärs namn, Sydney Fife... Bara en sån sak.

You Know What's Bullshit? Nr 3..

... Att vara sjuk.

I förrgår på natten så vaknade jag av halsont och det har bara blivit värre. Nu har jag lite halvsvårt att svälja och har börjat hosta lite. Sen så har vi ju även snoret i näsan som gör allt för att komma därifrån. Att vara sjuk är alltså bullshit, speciellt när man retroaktivt blir sjuk. Det kommer liksom ifrån ingenstans.

Things I Like..

...Anime på tv.

Just nu går tydligen animefilmen Cowboy Bebop på 3an. En riktigt bra film faktiskt med ett grymt soundtrack med westerninfluenser, vilket inte är helt vanligt i sådana filmer.
Trevligt... Visserligen är det natt men det är ändå kul att anime får plats, och jag fattar inte varför det inte finns en kanal som bara visar anime-serier och filmer... Och nej, Cartoon Network, Nickelodeon eller Disney Channel är inte fucking anime. Sen är det ju inte alltför ovanligt att tecknat klassas som något för barn, som till exempel The Simpsons. Jo men tjena Lena. Bara en sån sak som att de flesta animeserier är våldsamma utav helvete med vampyrer, aliens eller bara elaka människor som mördar för skojs skull gör att jag inte skulle låta mina (framtida) barn se på det...

... eller jo det skulle de nog få göra, för det är så jävla bra ;-). Men folk som anser att tecknat är lika med barnprogram är bara okunniga och borde inte uttala sig om saker de inte har någon aning om.

You Know What's Bullshit? Nr 2..

Sena nätter... So long and goodnight...

Göteborgs-Jonas..

I helgen som varit så började Premier League och iochmed det så tänkte Canal+ va lite schyssta och visa lite grym fotboll. Så för mig som inte sett en engelsk ligamatch på jag vet inte hur många år så var det väldigt välkommet och hela helgen spenderades framför tv'n, i princip.
Lördagen började med att jag gjorde comeback inom fotbollen med en träning vid 12.00 på lördagen. Det gick bra. Punkt.

När man kom hem började det regna och det höll i sig hela dagen, så där hade jag lite tur. Anyway, när jag kom hem var det bara att koppla in box-fan och sätta på Chelsea - Hull. Blev chockad att det stog 1-1 i paus men det var grymt kul att se matchen. Speciellt eftersom spelet var något helt annorlunda, men så kan det bli när man bara sett Allsvensk fotboll de senaste månaderna (känns som jävligt lång tid iallafall), och i synnerhet mitt stackars Djurgår'n som förtjänar ett bättre öde.

Jag har sett de flesta matcherna de spelat och det är egentligen helt sjukt hur mycket som går emot dem, både domslut och motståndarlagets spelares tur att göra drömmål och spräcka deras lags negativa trender just mot oss (typ mot Malmö FF som inte gjort mål på 4 matcher innan de mötte DIF och Wilton som inte score'at alls... De vann med 2-1, Wilton gjorde 1, vad trodde du?). Är också jävligt trött på folk som såklart inte är DIF'are och säkert inte sett en match med oss (förutom då vi förlorade mot deras lag såklart) och hoppas på fullaste allvar att vi skulle åka ur. Om både DIF och Bajen skulle åka ur (eller 1 av de för den delen) så skulle fan Allsvenskan gå under. Men om folk hellre vill ha Ängelholm, Mjällby eller något annat jävla lag istället så kan man ju inte säga annat att ni är tröga i huvudet.

Jaja..

Drogba gjorde iallafall båda målen, det första på frispark på en enormt konstig bollträff (enligt mig) och den andra i 92a minuten på en chipp en-två meter ifrån kortlinjen (med fel fot) över målvakten. Drogba - Hull 2-1. Han var stor nog att efteråt erkänna att det var ett inläggsförsök, men det var jävligt snyggt för det.

Chelsea var för övrigt det laget som spelade bäst av topplagen iallafall. Söndagens match med Man United mot Birmingham var ju katastrofalt dåligt. Visst, Man U har ett lag, med få stjärnor, och det syns faktiskt. Rooney förvaltade sin egen retur i vilket fall och det gav 3 poäng och lite ögongodis för de som kollade på.
Mer ögongodis fanns det defenitivt i första omgången, såsom Rodallega's 0-1 för Wigan mot Villa (sorry Davve, men det var ett snyggt mål), Arsenal's kross av Everton på bortaplan med 6-1, Stephen Ireland's uppsnurrning som gav 2-0 borta mot Blackburn (för Manchester City såklart) och Adebayor's mål efter 3 minuter i samma match.

Ett lag som inte bjöd på ögongodis var Liverpool. Pinsamt dåligt faktiskt. Deras målchanser var lätträknade... om man kan räkna till 0 dvs. Visst skulle de kanske haft straff då 1-0-skytten (vad nu han hette) tröck (eller heter det tryckte) undan Voronin utan chans att ta bollen.

Lördagen var bra i vilket fall då jag drog iväg en gratistrippel (alltså, satsa 100kr på en trippel och få tillbaks det om den spricker) på tre bortasegrar.
Blackburn-Man City 0-2
Bolton-Sunderland 0-1
Wolves-West Ham 0-2

Det gav ca 1700kr. Kul!



Du kanske undrar när jag ska skriva om Göteborg-Jonas då... eller?
Min FAN-TV-favorit (förutom Birro och Claes Andersson) är Jonas Dahlqvist och han hängde ju i Canal+-studion på lördagen. I pausen så redovisades det lite olika startelvor som Man City kunde ställa upp med (det var folk som hade mailat in olika) och gemensamt i alla elvor var bland annat att alla hade satt målvakten Shay Given i mål. Och då sa ju Jonas, som inte ens är ifrån Göteborg, att Given är given. Väldigt roligt, på riktigt alltså.

All heder åt Jonas och hela Canal+-studion. De verkar va så glada och har verkligen passion för fotbollen.

Jonas Dahlqvist - Jens Fjällström - Lasse Granqvist
Riktigt sköna snubbar.

You Know What's Bullshit?

... Folk som känner att de behöver gå på bussen före de som ska av.

RSS 2.0