Thursday Morning

God morgon.
 
Jag gick upp lite innan två och har suttit vid datorn och lyssnat på musik. Ska nog bada snart och se Matchpuls och ev. 08 Fotboll. Väldigt bra program som är mycket bättre än t.ex Laul Calling, Ekwall vs Lundh och Fotbollskanalen, även om jag ser på alla de programmen ändå. Avsnitten kan ni se på svenskafans.com/fantv. På måndagar är det Eurotalk som handlar om europeisk fotboll. Tisdagar är det Matchpuls som handlar om Allsvenskan där för övrigt bland annat Niclas Kindvall var gäst igår. Ni vet, han som jobbade på mitt och Pernillas dagis som vann skytteligan i Sverige (han spelade för AIK, Malmö FF och IFK Norrköping såklart) och var proffs i Hamburg. Jag kommer iochförsig inte ihåg honom alls, men ändå lite coolt. Anyway, på onsdagar så är det 08 Fotboll som handlar om Stockholmsklubbarna, och även ibland BP :P. Alla programmen får mig att skratta och det är mycket bra gäster och programledare. Möcke bra, som Svennis skulle sagt.

*********

Jaja, det var ju inte meningen att jag skulle göra massor reklam här. Det jag skulle berätta om var den drömmen jag hade inatt.

Jag vet inte hur ni är (och det skiter jag i) men jag är funtad så att när jag har drömt och sedan vaknar upp, så tar det inte lång tid innan jag glömmer bort den. Nu är det så igen såklart, men jag kommer ihåg en liten del. Det var någon som hade fått 1300kr i böter för att de hade laddat ner 8846kb. Förstår ni det eller? Där har ni en dröm som jag inte vill ska slå in, det är liksom 1000kr för en mp3 liksom. Det hade varit ca 650 000kr för att ha laddat ner en DVD-film. Man skulle ju inte kunna betala tillbaks allt på sin livstid.

Sen är det ju jävligt dumt av de som kom på IPRED-lagen att tro att folk skulle köpa allt som de laddar ner. Det kan knappt finnas något dummare. Känns inte som att jag skulle köpa 10 skivor om dagen för musik av nått okänt band som förmodligen bara är skit ändå. Men det är ändå intressant att lyssna på, men jag skulle aldrig betala för det.
Rent teoetiskt, av det jag laddar ner så skulle jag köpa mindre än 1 procent av det. Så kom fan inte med jättesummor till böter för eran logik är helt åt helvete.

*********

Du kommer få för det du har gjort Vicky. När jag kommer hem så ska jag ägna typ 5 minuter av att leta fram nån väldigt osmickrande bild på dig. Revenge är gott. :D

*********

Spotify är faktiskt helt okej. Reklamen suger, faktumet att man inte kan köra repeat på en låt och att alla album inte finns. Kom igen, Second Stage Turbine Blade, In Keeping Secrets of Silent Earth 3 och Songs For the Deaf måste man ju bara ha med. Jeez.
Men iallafall, jag kollade lite igår och har redan hittat lite ny musik som jag gillar.

*********

Hmm, glömde helt bort att nämna Champions League-finalen... nästan. Helt rättvist att Barcelona vann. Under hela säsongen (med undantag för nån formsvacka) så har de spelat världens bästa fotboll. Undra vad lagen tänker när de ska möta Barca. De måste ju veta om att de förmodligen inte kommer få låna bollen knappt. Jobbigt att möta ett så överlägset lag.
Sen undrar man ju vad Vidic gör vid 1-0-målet. Att gå på en enkel skottfint är fan inte okej i en CL-final. Hela säsongen (iallafall första halvan) så har man hört folk höja serben till skyarna och att han är "världens bästa mittback", men va fan. Jag har sett honom i två matcher, den igår och sen 1-4 förlusten mot Liverpool. Då gav han 1-1-målet till Fernando Torres och blev sen utvisad med ett rött direkt, och Liverpool gjorde 1-3 på frisparken efteråt. Ni kanske förstår att jag inte har sett hans storhet någon gång.
Tycker även att det är fel när alla säger att det var klassskillnad på Ronaldo och Messi. Visst, Messi var bättre, och jag personligen tycker det också rent allmänt, men Ronaldo var den enda i United som gjorde något. Sen kan man förstår att han tappar humöret i slutet på matchen när han får göra allt själv.
Messis mål är faktiskt väldigt svårt att göra. Han kommer helt fel till bollen och får nicka "bakifrån", alltså bollen bakom kroppen, och det är mycket bra gjort, speciellt med tanke på att han inte är någon nickspecialist.

*********

Can't find my way home,
But it's through you and I know,
What I'd do just to get back, well, in her arms.

*********

Nu tror jag att jag ska bada lite. Kanske försöka fixa nån frukost och vänta på att Pernilla ska komma hem så vi kan se 08 Fotboll. Om hon nu inte skulle träffa stor-Emelie eller hur det var. Vet inte vad jag ska göra då. Undra vad Camilla gör?

Är du här ofta eller?

... Nej, det var ett tag sen jag skrev.

Nästan exakt fyra månader sen, vilket var lika långt som mitt första förhållande. Sen sist har mitt senaste förhållande spruckit och såhär på rak arm så kommer jag inte på någon jättegrej som har hänt.

Får försöka mig på en liten recap...

***** Fotbollssnack *****
Jag var på träningsläger i Danmark med mitt fotbollslag 2-5 april. Det var väldigt kul. Jag delade rum med glappkäften Suva och AIK'aren från landet, Bohman. Där var det livat. Varje dag körde vi tidig frukost och träningspass kort efteråt. Två matcher spelades och jag har för mig att jag spelade ca en timme i båda två. Det var iochförsig b-elvor som vi ställde upp med, men det gick ändå bra för mig, trots att motståndet inte var det bästa.
Det var kul att lära känna alla lite bättre iallafall. Vi hade inkilning för de nya också på lördagen. Det var inte så kul för oss som var nya, eller det var inte det just då iallafall. Vi fick leka irländsk julafton (googla). Vi var tre lag med 3 i varje (2 i ett lag) och mitt lag loosade hela jävla tiden, så vi fick köra ett näck-race mot varandra i mitt lag. Då vann jag och det var skönt att veta att det inte var mitt fel att mitt lag sög, för det hade man ingen aning om då man lekte. helt jävla borta var jag. Efter det var det lite frågesport med pinsamma frågor och lite annat.
På resan så fick jag min egen catchphrase i laget också. Tydligen om jag till exempel slår bort en passning så skriker jag  ibland rent instinktivt "fan, vad dåligt". Göteborgarna och de goa gubbarna som de är tyckte ju såklart att det var görkul när en östgöta sa så. Det är inte helt ovanligt att jag får höra lagkompisarna härma mig då jag sagt det, och det är aldrig ens ett dugg likt.
All-in-all, mitt första träningsläger var riktigt härligt, även om jag gärna hellre kollar på när inkilningen körs nästa gång.
***** Slut på fotbollssnack *****


När jag kom hem ifrån träningslägret så gjorde jag och Kärve slut. Det har alltså gått nästan 2 månader sen dess.


Be brutally honest, was it better before me?


***** NKPG i februari *****
Jag var i Norrköping och hälsade på i februari också då min mamma och syster fyllde år. Kommer inte ihåg så mycket ifrån den gången förutom att Pernilla hade ett B-dayparty i sin lägenhet med bara tjejer, och mig såklart. Det var kul vad jag kommer ihåg :P.
Just ja, jag träffade Krister (Erik, som han egentligen heter) en dag, Jenny och Agnes en dag och Micke, Henke och Dennis på fredagen. Jag snackade skit med Krister, och det är alltid kul. Han är fortfarande ihop med S och de pippade som fan tydligen, det är lite speciellt med tanke på att båda är väldigt kristna och hade snöat in på "inget-pipp-före-giftermålet" som de så vackert säger ;). Med Jenny och Agnes snackades det lite om vad som hänt fram tills då, lite mer seriöst än med K om man säger så. Vi pratade om lite minnen ifrån Naturhum, det var goa tider... Skolan sög, men alla intriger var intressanta att följa.
På fredagkvällen var mamma och Emelie hos oss och käkade. Jag loggade in på Facebook och då skrev Micke typ att "ska du hänga med ut? jag kan hämta dig om 20 minuter". Jag fixade mig utav helvete och drog till Kungsgatan där han väntade. Vi hämtade Henke och sen åkte vi till Oscar där han och Dennis var. Vi tog sen taxi till Palace där vi hade det riktigt roligt. Det var en fröjd att bara stå och kolla på Henke när han försökte "ta" den ena MILF'en efter den andra. Gött é dé.


Could this be that hard for me? I will not save... your world.


***** Nutid i Norrköping *****
Anyway, nu är jag i Norrköping igen och hälsar på. Trots att jag varit här längre än förra gången (kom den 13e och åker 30e) så har det varit lite mer low-key nu. Skriver allt i punkter datumsvis, blir kanske inte bäst men lättast.

Ons 13/5: P valde hellre att se Beyoncé i Stockholm än att träffa sin bror så jag åkte hem till mamma och spelade sov över där. Jag och Emelie spelade fotboll på konstgräsplanen och så spelade vi spel på kvällen. Vi spelade Metal Slug på PS2 och vi hade bara en bana kvar, då sa E "Jag kan inte va med mer, jag måste sova nu". Klockan var liksom prick den tiden som hon skulle sova och vi var så nära att klara spelet. Snacka om lydig unge... eller, hon är ju 11 så hon är ju inte jätteliten. Hon är typ lika stor som min kusin, men henne berättar jag mer om sen.

Kan ju säga att P fick jobb typ samma dag, så från måndag den 18e så har hon jobbat varje vardag. Det har varit lite segt och jag har inte gjort så mycket då jag varit själv.

Tor 14/5: E kom hem ifrån skolan och vet ni vad hon hade gjort. Hon hade fått handen lindad för hon hade vrickat den på gympan. De körde Capture-the-Flag (ofta man kör det i femman) och hon hade sprungit så fort så hon kunde inte stanna, och då vrickade hon handen då hon höll emot liksom. Jag börjar garva så fort jag tänker på hur det kan ha sett ut med den förklaringen hon gav :D.
Det var väl inget speciellt med det, hon hade lite ont bara. Men det ni inte vet är att hon spelar bowling (på riktigt ja), och just idag så var det avslutning och de skulle ha världens wurstingtävling. Ridå...
Hon kom faktiskt 3a så hon fick en pokal. Hon är ändå ny och det var rätt många med, vad jag vet.

På torsdagen så var annars höjdpunken (förutom att E hade skadat handen, haha) att jag, Pernilla och Camilla skulle se Magnus Betnér på Skandiateatern. Till att börja med så fick vi tre tillbaka 40kr för att vi hade betalat "fel pris". Stort att de sa det istället för att behålla cash'en, det var ju liksom inget vi visste om. Showen börjades med en norsk komiker som hette Dag. Han var säkert jätterolig men det var lite svårt med kommunikationen då man verkligen var tvungen att tänka. När man väl förstog så var det kul. Han körde väl i 45 minuter, sen var det paus i en kvart.
Betnér körde väl 70-80 minuter eller något. Det var lika kul eller kanske till och med roligare än när jag såg honom i november. Vissa skämt kände man igen, men inte många.
Nu är det ju inte det enklaste att förklara skämt såhär, men några jag kom ihåg var typ:

- Djur är bara mat som har blivit lite gulligt. 
- Earth hour... Earth hour... Folk släcker sina lampor i en timme och sen så flyger de till Thailand med familjen och tror att de har gjort nån skillnad. 
- Djuren som är utrotningshotade är det för att de är dåliga djur.
* Någon snubbe som hade en tatuering där det stog "Ner med kungen". Senare blev han kung i Sverige och så härmade Betnér: Ja, vad fan är problemet det är ju jag som är kung nu.
Kanske inte så kul att läsa men han levererade det klockrent.
* Han klagade på att alla blev så provocerade av det han sa och om folk vill ha humor som är ALLA gillar så får man ha Lasse Åberg-humor. - Åh, vad kul. Näe jag har Musse Pigg på glasen. Jag har inga problem, allt och alla är Musse Pigg.
* Polarisen smälter och det är jättesynd om isbjörnarna. När havet blir djupare så drunknar de.
- Alltså, ett djur som kan simma från Island till Grönland, inte fan drunknar de för att havet blir några meter djupare. Eller kommer de liksom på "Oj jävlar vad djupt det blev. Vi har ju inte simmat, vi har ju bara gått på botten och jag bottnar ju inte längre... Var är mina puffar?". Och sen när de väl simmat till Grönland så kommer det nån snubbe: - Oh shit, Isbjörn! *Kaboom*.
Nu finns inte isbjörnen mer.
*Det han avslutade med var så jävla skönt alltså. Kommer inte riktigt ihåg hur han byggde upp det men han dissade de som tror på astrologi iallafall.
- Jaha, nu står Saturnus i zenit... då blir det pasta till middag.

Iochförsig så körde han lite extra. Det handlade om cocktails. Ni som vet vad det är kan va tysta och låta de andra goggla efter bilder på det ;)


When you're sick to the stomache, just pull out the knife.


Fre 15/5: Jag träffade Krister igen och vi gick på stan ett tag innan vi stötte på Pernilla som fick hänga med oss resten av tiden ;). Jag köpte 3 t-shirtar och en zip-tröja. K tog kort på mig inne på H&M då jag körde en rätt ultimat gaystil med en sliskig gul tröja och röda tajta jeans. Mums. Av nån anledning så pratade vi gamla ragg medan vi åt på Gu' va Gott. P och jag delade på en kebabtallrik, men jag kommer ihåg att jag tog typ två tuggor. Jag kände att det var väldigt necessary att nämna.


With your last breath of air, as the Earth comes trembling down. Would you give her this last night, would you give up your life?


Ingen kommer någonsin läsa det här men utifall, tänk på vad klockan var då jag skrev det här, klart som fan att det inte går att förstå allt eller om det är nått stavfel. Var ingen jävla ordpolis, alla kan göra fel. Men när det upprepas gång på gång, det är då man kan säga något.


Your answer is in there, just stare down the barrel. The sincerest appologies won't write you out of this one. Tonight, you'll find your right. In the pull of the trigger, now bite.


Jag orkar inte berätta mer om vad som har hänt, det är bland annat lite om Finspång som egentligen var det roligaste hittills då jag varit borta ifrån mitt hem, och sen lite annat som jag har planerat inom en snar framtid. Men vi tar det nån annan dag. Jag vågar inte säga imorgon, det kan ju hända att jag inte skriver på några månader ;)


So long and good night

RSS 2.0